Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İstifçiliğe ve fahiş fiyat artışlarına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, departmanda arz-talep istikrarını bozacak istifçilik ve haksız uygulamaların önlenmesi ve rekabetçi, adil ve istikrarlı bir piyasa yapısının yeniden tesis edilmesi için titiz ve aktif bir şekilde çalıştıklarını söyledi.
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, piyasada fiyat artışlarının önüne geçmek için yapılan kontroller hakkında bilgi verdi. Ekovitren’e konuşan Bakan Bolat, görev ve yetkileri çerçevesinde vatandaşın hizmeti için her zaman yanında olduklarını belirterek, “İç ticarette adil, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa yapısını sürdürülebilir kılmayı ve fiyat istikrarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. • Stokçuluk ve fahiş fiyatlara karşı tedbirleri artırdık. Kararlılıkla devam ediyoruz. Vatandaşımızı mağdur edenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi. Ömer Bolat, “Gerekli düzenlemeleri aksatmadan uyguluyoruz. Denetimlerimize ara vermeden devam ediyor, kurallara uymayanlara gerekli idari yaptırımları uyguluyoruz.”
Caydırıcı kontrol faaliyetleri ile piyasa dışı sistemler üzerinden fiyat belirlemeye yönelik faaliyetlerini sürdürdüklerini vurgulayan Ticaret Bakanı Bolat, “Bu kararlı politika ile fiyat anormalliklerinin ortadan kalkacağı görülecektir” dedi.
Bakan Prof. Dr. Bolat şunları söyledi:
“Şu anda Bakanlığımızda eser güvenliği kontrolü amacıyla 92 Ticaret Müfettiş Yardımcısı alımına ilişkin süreç devam ediyor. Ayrıca haksız fiyat, stoklama ve fiyatlama ile görev yapan 81 Ticaret İl Müdürlüğümüzde 2218 çalışanımız bulunuyor. gündemin ilk sıralarında yer alan etiket kontrolleri Kontrollerden beklenen sonucun alınabilmesi için kontrol çalışanı sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.
İhracatı artırıp ithalatı azaltan bir politika
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, sahip olduğumuz ticaret politika setleri ve ticari diploma kanallarını kullanarak proaktif bir yaklaşımla dış ticarete yönelik değerli adımlar attıklarını ve söz konusu faaliyetleri ithalatı azaltıp ihracatı artırıcı bir politikaya dönüştürdüklerini belirtti. .
İhracata dayalı büyüme için ihracatçının yanında olduklarını ifade eden Ticaret Bakanı Prof. katma değeri yüksek ürünlerin ihracatı.”
Bakan Bolat, “Türkiye’nin Asrın Vizyonu doğrultusunda, ‘2028 İhracat Vizyonu’ Bakanlık olarak gündemimizin ilk sırasında yer alıyor” diyen Bakan Bolat, şöyle devam etti: 2030 yılında genel ihracatımızda yüzde 1,5 olan e-ihracat payını yüzde 50’ye çıkarmak.”
prof. Ömer Bolat, ithalat bağımlılığını azaltmanın tek yolunun yerli üretimi artırmak olduğunun bilinciyle, diğer Bakanlıkların çalışmaları ile uyumlu olarak, Ticaret Bakanlığının sorumluluğundaki siyasi araçları etkin bir şekilde kullandıklarını kaydetti. yurt içinde üretilmesi mümkün ve uygun olan eserlerin üretimini artırmak.
Ticaret Bakanı Bolat, “Bakanlık olarak ihracatımızı artırmak ve ihracata dayalı büyümeyi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda verdiğimiz desteklerle ihracatçılarımıza destek olmaya devam edeceğiz. ihracata yönelik ilk hazırlıklardan, pazarlama kabiliyetlerinin geliştirilmesine, dış pazarda markalaşmadan katma değeri yüksek ürün ihracatına kadar devam edeceğiz” dedi. – İSTANBUL