Ekonomi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden ekim ayında çiftçiye 156 milyon tarım desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, katma değeri yüksek ürün yetiştirmeyi teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya, tarımsal kalkınma ve hayvancılığa verdiği desteği bu yıl da artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda yaklaşık 16.000 çiftçiye 2,7 milyon litre hibe mazot, 3.000 çiftçiye yüzde 50 hibe ile 1.250 ton yem bitkisi tohumu, 30 üreticiye ise modern sera desteği sağlanacak. Yaklaşık 156 milyon TL tutarındaki destekten yararlanmak isteyen çiftlerin katılımıyla teslimat töreni düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ve AK Parti Veysal Tipioğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Kongre Merkezi’nde “Tohum toprakla buluşuyor, tohum toprakla buluşuyor,” sloganıyla düzenlediği törene katıldı. Ekim ayı bereketli olur.” Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Trakya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Muhtar İşleri Daire Başkanı Numan Balaban, belediye başkanları, ilçe ziraat odası yöneticileri, tarımla uğraşan kooperatif ve birlik liderleri hayvancılık faaliyetlerine, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün tarımsal destek ve hizmetlerini anlatan kısa sinema gösterisi gerçekleştirildi.

 

BÜYÜKAKIN: “4,5 YILDA 58 TARIM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, programda yaptığı konuşmada, 4,5 yılda 58 değerli tarımsal destek projesini hayata geçirdiklerini ve üreticilere yaklaşık 450 milyon TL değerinde destek sağladıklarını söyledi. Hibe akaryakıt, yem bitkisi tohumu ve sera üretimi projelerini bugün ekim ayında burada teslim edeceklerini belirten Önder Büyükakın, “Bir ülke, bir şehir, bir organizasyonda ortak bir niyet etrafında birleşirse, niyetler birleşirse, Kalpler aynı ritimde atıyor, başarılı sonuçlara ulaşıyoruz. Değerli olan niyet birliğidir. Yeni yüzyılda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında büyük bir seferberlik içerisindeyiz. Geleceğin büyük Türkiye’sini inşa edecek adımlarla yürüyoruz. Bunları geçmişte bilimle, Anadolu insanının irfanıyla başardık. Ve yine böyle bir şeyi yapabilecek tek aday biziz. “Biz büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız” dedi.

 

“Her Türlü Gıda Riskini Önlemek İçin Çalışıyoruz”

Pandemi, küresel ekonomik kriz ve savaşlar nedeniyle hammadde girdisinde sıkıntılar yaşandığını ve tarımın da bundan olumsuz etkilendiğini belirten Başkan Büyükakın, “Topraklarımızı işleyemiyorsak orada sorun var. Ekilemez toprak ve gıda riski, bir ülkenin ulusal güvenlik riskiyle aynıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu bize söylüyor. Çabalarımız Filistin’deki mazlum kardeşlerimize de hizmet ediyor. Bizim de kalbimiz orada attı. Atalarımızın yaptığı gibi, yeni yüzyılda da bu ülkeye ve dünyaya düzen ve düzeni getirmek görevimizdir. Filistin topraklarına hakim olduğumuz 400 yıl boyunca Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar barış ve kardeşlik içinde yaşadılar. Bu bizim medeniyetimizle, ilmimizle, inancımızla, irfanımızla inşa ettiğimiz bir şeydir. Toprağı işlerken de aynı mantığı kullanırız, çocuk yetiştirirken de aynı mantığı kullanırız. “Allah’ın adıyla başlar, hamdle bitiririz” dedi.

 

“BİBERİYE EKSTRESİ YAĞI KANSER RİSKİNİ AZALTIR”

Büyükşehir Belediyesi olarak biberiyenin harika kritik özünün ayçiçek yağında kullanımı konusunda Trakya Birlik ile birlikte çalıştıklarını anlatan Başkan Büyükakın, konuşmasına şöyle devam etti: “Ayçiçek yağı kızartmalarda üç kez kullanılıyor. Ama biz 9-10 defaya kadar tekrar kızartmayı mümkün kıldık. Bu biberiye ekstraktı kanserojen etkilerini azaltan, yani kansere neden olan faktörleri kontrol altına alan bir özelliğe sahiptir. Tıbbi ve aromatik bitkileri satın alma garantili olarak ekiyoruz. Üreticilere sıkı çalışmalarının karşılığını ödüyoruz. Biberiyeyi bitki olarak sattığınızda elde ettiğiniz gelir ile yağını çıkarıp sattığınızda elde ettiğiniz gelir çok farklıdır. Türkiye olarak inanılmaz bir bitki örtüsüne sahibiz. “Tohumlu tohum ve organik tarım konusunda daha doğru şeyler yapılabilir.”

 

“KOCAELİ’DE HER AY EKİM”

Bu toprakların işlenmeye devam etmesi için tarım ve hayvancılığın desteklenmesine devam edileceğini belirten Başkan Büyükakın, “Kocaeli’nin nüfusunun yüzde 6’sı kırsal kesimde yaşıyor. 4,5 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle bu yüzde 6’ya 450 milyon dolar harcadık. Mazottan bitki tohumlarının beslenmesine, gübreden seraya kadar destek sağladık. Projeler tamamlanana kadar 150 milyon TL daha ekleyeceğiz. Bu parayla şehir merkezinde çevre düzenlemesi veya aydınlatma yapabiliriz. Daha dikkat çekici olurdu ama biz bunu tercih etmedik. Tarım ve hayvancılığın geleceğini düşündük. Hiçbir zaman popülizme bulaşmadık. Biz bu destekleri sağlamaya devam ettiğimiz sürece her ay iki ay olacak. Sizlerden bu takviyeler çerçevesinde yanımızda kalmanızı ve yeni Türk Yüzyılı idealine güç ve takviye vermenizi rica ediyorum. Sizlerden bu projelere destek vermenizi, sahip çıkmanızı, bize inanmanızı ve bizimle çalışmanızı rica ediyorum” dedi.

 

“YENİLİKÇİ PROJELERLE GELİN”

Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da araziyle uğraşan kadın ve gençlerin sayısının daha da artması gerektiğine dikkat çekerek, “Projenizle bana gelin. Başta toprakla çalışan kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere yenilikçi projeler için birlikte çalışalım. Muhtar İşleri Birimimiz ve A Ekibimiz her zaman hizmetinizdedir. İşte bu yüzden Sekapark AŞ’yi kurduk. İşi kolaylaştırmak için varız. Uçtan uca yönetim danışmanlığı ve üretim danışmanlığınızı sağlamaya hazırız. Manda yoğurdu mu yapacaksınız? Markalayın. Bunun için size destek olalım. Ziraatçılarımız ve veteriner hekimlerimizle hizmetinizdeyiz. İşinizi kolaylaştırmak için buradayız. “Desteklerimiz tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

 

HAMZA DAĞ:  “BÜYÜKŞEHİR ÖRNEK PROJELERLE ÖNCÜ BİR ŞEHİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türkiye’nin son yıllarda başta savunma sanayi olmak üzere bilgi, bilişim ve Ar-Ge alanında önemli bir ivme yakaladığını ve üretimini artırdığını söyledi. Tarımda araziyi daha verimli kullanmaya yönelik sürecin devam ettiğini belirten Dağ, “Aynı zamanda katma değer üreten, 12 ay üretim yapan bir süreci devreye sokmamız lazım. Bu anlamda Tarım Bakanlığımızın hizmetleri yıllardır devam ediyor. Belediyelerin katılımı ve belediyelerin kendi şehrine daha iyi hakim olmaları ve doğru yerde doğru çalışmayı desteklemeleri konusunda yapacakları çalışmalar, katma değeri ve göstergesi çok daha hızlı ortaya çıkacak sonuçlar vermektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir tarıma yönelik örnek projelerini takip ediyoruz. Biberiyeden elde edilen doğal antioksidan ekstraktı ile üretilen dizel yakıta ayçiçek yağından, tohumlarından gübresine kadar verilen takviyeler oldukça değerlidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarıma destek konusunda bu anlamda öncü bir şehir. Ülkemize hem sanayide hem de tarımda ciddi katma değer sağlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a tüm destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. “Ben de üreten çiftçilerimizi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Trakya Sendika Lideri KIRBİÇ: “TÜKETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Trakya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, sendika olarak her zaman yeniliklere açık, kaliteden ödün vermeyen bir anlayışla yollarına devam ettiklerini belirtti. Trakya Birlik’in her zaman ülkeye yenilikler getiren bir kurum olduğunu belirten Kırbiç, şöyle konuştu: “Bugün burada yeni yenilikleri yeniden hayata geçirmek için bir araya geldik. Trakya Birlik ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle geliştirilen ve Türkiye’de bir ilk olan biberiye ekstraktlı ayçiçek yağı, Trakya Birlik ürünlerine eklendi. Profesyonel mutfak tüketicilere sunuluyor. Doğal biberiye ekstraktı yağını Biryağ kalitesiyle buluşturduk. Bu proje sayesinde bölgedeki üreticilerimiz ek kazanç elde ederken, tüketicilerimiz de sağlık, iştah ve lezzet açısından fayda elde etti. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın olmak üzere projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımızın bu tür projelere ne kadar önem verdiğini takip ediyoruz. Liderimizin de yeni projeleri, yeni fikirleri olduğunu biliyoruz. Trakya Birlik olarak ülkemize ve milletimize yapılacak her türlü hizmette Önderliğimiz gibi her zaman öncü olmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. “Biberiye ekstraktı ayçiçek yağının milletimize ve tüketicilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

“KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, devletin tarıma verdiği desteğin yanı sıra Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin de çiftçilere tarımsal destek verdiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Tahir Büyükakın’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. “

 

ZİRAAT ODASI LİDER KARAASLAN: “ÇİFTÇİ DOSTU BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Son olarak çiftçiler adına konuşan İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, çiftçilerin tüm zorluklara rağmen kentin ve ülkenin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, ekmek üretiminde canla başla çalıştıklarını, sebze, meyve, et, süt kısacası toprakta yetişen ve sofralara ulaşan tüm ürünler. diye vurguladı. Karaaslan, “Verdiği tarımsal desteklerden dolayı üreticiler tarafından ‘Çiftçi dostu belediye başkanı’ unvanı verilen Türkiye’nin belki de ilk ve tek Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a tüm üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Üretmek ve üreterek şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine değer katmaktan başka amacı olmayan çiftçilerimize” dedi. “Yapıyorum” dedi.

 

ÇİFTÇİLERE AKARYAKIT KARTLARI VERİLDİ

Konuşmaların ardından Önder Tahir Büyükakın ve protokol üyeleri çiftçilere mazot kartları, yem bitkisi tohumları ve modern seralar dağıttı. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirme Projesi (TABİP) kapsamında Kocaeli’de yetiştirilen biberiye ekstraktlı ayçiçek yağı tanıtıldı. Biberiye üreten bir çiftçiye 18 litre yağ hediye edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal takviyelerinden yararlanan çiftçiler, petek balı, yumurta, çilek, manda yoğurdu ile çeşitli sebze ve meyvelerden oluşan hediyelerini Önder Büyükakın’a sundu. Üreticiler ilaçlama makineleri, çapa motorları ve diğer tarım ekipmanlarının sergilendiği fuaye alanını gezdi. Davetlilere mantarlı pide ikramı yapıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort